Ο Ρούλης Νερούλης και η βόλτα στην αρχαία Μεσσήνη

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8/6/2022 στο 2ο κ 4ο Δημοτικό σχολείο Μεσσήνης, παρουσιάστηκε το 10ο κατά σειρά παραμύθι με τίτλο: “Ο Ρούλης ο Νερούλης και η βόλτα στην Αρχαία Μεσσήνη”. Ο καθηγητής κ. Πέτρος Θέμελης μας τίμησε με την παρουσία του και υπέγραψε τα παραμύθια στα παιδιά. Σ’αυτή την μικρή ιστορία, ο μικρος μας ήρωας συναντα τον καθηγητη Πετρο Θεμελη και μαζί περιδιαβαίνουν τον εκπληκτικό χώρο της Αρχαίας πόλης .

Το Στάδιο, το Θέατρο ,το Εκκλησιαστήριο, η αγορά ,οι κρήνες ‘’Κλεψύδρας και Αρσινόης‘’ ζωντανεύουν και μαζί ζωντανεύουν και οι αξίες του αθλητισμού, της δημοκρατίας, του πολιτισμού.

Το σημαντικότερο είναι ότι τα παιδιά αντιλαμβάνονται τον τρόπο ζωης που δημιούργησαν οι Αρχαόι Έλληνες και τον τρόπο που πλάθονταν τα παιδιά, ώστε να γίνουν υπεύθυνοι πολίτες.

Η Δ.Ε.Υ.Α.Μ. θα συνεχίσει μέσα από τα μικρά αυτά παραμύθια να προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε περιβαλλοντικά και όχι μόνο θέματα.

Τα παιδιά αγαπούν πολύ τους μύθους, καθώς γνωρίζουν τον κόσμο, νέες έννοιες με βιωματικό και δημιουργικό τρόπο. Μέσα από τους μύθους διδάσκονται αξίες και ιδέες με τρυφερό τρόπο σε αυτή την ευαίσθητη ηλικία, την οποία διανύουν. Επίσης ήδη από την αρχαιότητα, οι μύθοι έχουν διδακτικό χαρακτήρα. Κάθε μύθος «κρύβει» ένα ηθικό δίδαγμα, μέσα από τον οποίο τα παιδιά καταλαβαίνουν περισσότερα για τη ζωή.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον σκιτσογράφο μας κ. Φώτη Φωτίου και φυσικά στον καθηγητή κ. Πέτρο Θέμελη, ο οποίος αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον Πολιτισμό και την ανάδειξη της Πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας. Έναν άνθρωπο που έχει φέρει στο παγκόσμιο φως πολλά θαυμαστά μνημεία του Αρχαίου μας πολιτισμού και μεταξύ άλλων έχει αναστυλώσει μια ολόκληρη και πολύ μεγάλης έκτασης, Αρχαία Πόλη.

Ένα έργο που αφήνει έκπληκτο τον κάθε επισκέπτη!

LINK ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

Ανάπλαση εισόδου Μεσσήνης
Ανάπλαση εισόδου Μεσσήνης

Ένα σημαντικό έργο - βιτρίνα για την πόλης μας, που πραγματοποιήθηκε και με την πολύτιμη συμβολή της ΔΕΥΑΜ

Παγκόσμια ημέρα νερού
Παγκόσμια ημέρα νερού

Δείτε τις αφίσες της ΔΕΥΑΜ, που τυπώθηκαν με αφορμή την παγκόσμια ημέρα νερού, στις 22 Μαρτίου

Ρούλης ο Νερούλης
Ρούλης ο Νερούλης

Για τους μικρούς μας φίλους, εννιά υπέροχα παραμύθια με θέμα το νερό!

Γελοιογραφίες
Γελοιογραφίες

Κάντε ένα ευχαριστό διάλειμμα διαβάζοντας τις αστείες γελοιογραφίες μας!

Διαγωνισμοί έκθεσης ιδεών & φωτογραφίας
Διαγωνισμοί έκθεσης ιδεών & φωτογραφίας
Ζωγραφική ΔΕΥΑΜ
Ζωγραφική ΔΕΥΑΜ

Δέκα ακουαρέλες του μεσσήνιου ζωγράφου Νίκου Παναγιωτόπουλου που αποτυπώνουν αντίστοιχες διαδρομές του νερού

Ο Ρούλης Νερούλης και η βόλτα στην αρχαία Μεσσήνη
Ο Ρούλης Νερούλης και η βόλτα στην αρχαία Μεσσήνη

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο 2ο κ 4ο Δημοτικό σχολείο Μεσσήνης, παρουσιάστηκε το 10ο κατά σειρά παραμύθι με τίτλο: "Ο Ρούλης ο Νερούλης και η βόλτα στην Αρχαία Μεσσήνη".

Shadow

© 2020 Deyamessinis.gr. All Rights Reserved.

Web Design